AMSTERDAM - Volgens Playboy was het aprilnummer succesvol. De fotoshoot van BNN-presentatrice Nicolette Kluijver zorgde ervoor dat het een 'erg goed nummer was'.

"Al onze verwachtingen zijn ruimschoots uitgekomen", vertelt een woordvoerder van het mannenblad, zonder cijfers te willen onthullen.

"Het aprilnummer komt niet terecht in de lijst van best verkopende nummers ooit, maar daar hebben we ook niet op ingezet. Het is niet een nummer dat, zoals de Paay-editie, uitzonderlijke resultaten oplevert."

Geruchten dat het een van de slechtst verkopende nummers ooit was, werden eerder al uit de wereld geholpen.

Onderzoek

"We hebben onmiddellijk na het verschijnen van deze berichten in de media een onderzoek gedaan. Aan de hand van de eerste verkoopcijfers konden we de eindstand voorspellen en die was zeker niet slecht."

De 25-jarige Nicolette poseerde voor Playboy in het bijzijn van camera's voor haar programma 'Spuiten & Slikken'. Het blad wil ook na enig aandringen geen cijfers prijsgeven, en ook geen vergelijking maken met andere maanden.

Paay-nummer

"Bij de Paay-editie hebben we een uitzondering gemaakt, omdat het nummer uitzonderlijk goed is verkocht. We willen in dit geval niets kwijt over de oplagecijfers of percentages, we willen voorkomen dat mensen de aprileditie gaan vergelijken met het Paay-nummer."