AMSTERDAM - Vrienden en fans maken zich zorgen om de gezondheid van Lady Gaga. Recentelijk viel ze flauw tijdens een optreden in Nieuw Zeeland en in maart zegde de popster al een aantal optredens af vanwege oververmoeidheid.

In Tokio kreeg Lady Gaga op het podium problemen met ademhalen, maar nadat ze backstage zuurstof toegediend kreeg, zette ze het concert verder alsof er niets gebeurd was.

In The Times of Londen geeft de 24-jarige Lady Gaga toe dat er wel wat gezondheidsproblemen spelen. "Ik heb last van hartkloppingen, maar dat komt vanwege vermoeidheid en andere dingen."

Ook onthult de artieste in de krant dat haar tante in het verleden is overleden aan lupus, een bindweefselziekte die genetisch kan zijn. Om die reden heeft de zangeres zich ook op lupus laten testen, maar over de resultaten van het onderzoek zegt ze verder niets.

Jetlag

Gaga zelf maakt zich weinig zorgen over haar gezondheid. Dat ze flauwviel tijdens haar concert in Nieuw Zeeland wijt ze aan een jetlag.

De popster laat verder weten dat ze geen eetprobleem heeft, iets wat de afgelopen tijd meerdere malen werd gesuggereerd in de media. Wel heeft ze vanwege haar drukke werkschema soms weinig tijd om veel te eten.

"Ik gebruik geen drugs meer, ik raak geen cocaïne meer aan, ik rook niet. Ik zorg goed voor mezelf", zo zegt Gaga.

Vakantie

Een pauze of vakantie heeft ze naar eigen zeggen dan ook niet nodig. "Mensen zeggen dat ik er even tussenuit zou moeten gaan. Maar waarom zou ik? Wat willen ze dat ik ga doen? Op vakantie gaan?"

Eerder zei Gaga al in een interview dat ze pas wil rusten als ze dood is.