AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft een alcohol detecterende enkelband gekregen van de rechter. Maandag moest de 23-jarige actrice in de rechtbank verschijnen. De uitspraak van de rechter luidde dat zij iedere week een alcoholtest en een drugstest moet ondergaan in Los Angeles.

Twee uur na de zitting kreeg zij bovendien een enkelband die zij minimaal tot en met juli moet dragen.

De enkelband zou door de huid heen een signaal krijgen als de drager alcohol gedronken heeft, het signaal wordt naar het bedrijf gestuurd dat de dragers in de gaten houdt, vertelde een woordvoerder van de rechtbank.

Lohan is niet onbekend met het systeem, zij droeg een zelfde enkelband toen ze in 2007 een afkickkliniek in Malibu verliet.

Enkelband

Lohans advocaat vroeg de rechter of de tests in Texas gedaan zouden kunnen worden. De rechter wilde dat niet toestaan en bood aan om een half uur apart te gaan zitten met de twee om de lijst met redenen voor de enkelband door te nemen.

Lohan was van plan om naar Texas te gaan voor de opnames van de film 'Machete'.

Cannes

De actrice werd vorige week al verwacht in de rechtbank, maar kwam niet opdagen. Lohan was toen bij het filmfestival in Cannes, zij werd een aantal keren feestend vastgelegd op de gevoelige plaat.

De actrice bevond zich op een jacht en feestte door tot in de late uurtjes. Volgens haar advocaat was zij haar pasoort kwijtgeraakt en kon zij niet terugkeren naar de Verenigde Staten.

Lindsay Lohan bij rechtbank