Michael Douglas tekent Polanski-petitie niet

AMSTERDAM - Michael Douglas is niet van plan de petitie voor regisseur Roman Polanski te tekenen.

Enkele bekende filmmakers halen tijdens het filmfestival van Cannes handtekeningen op tegen de uitlevering van Polanski aan de Verenigde Staten. Douglas vindt het niet gepast om een krabbel te zetten.

"Het zou niet eerlijk zijn als ik een petitie zou tekenen voor iemand die de wet heeft overtreden", zei Douglas tegen een Frans radiostation.

Polanski gaf eind jaren zeventig toe dat hij seks had gehad met een minderjarige, wat in Amerika geldt als verkrachting. De regisseur wacht een eventuele uitlevering momenteel onder huisarrest af.

Dealen

Met zijn opmerking verwees Douglas naar zijn 31-jarige zoon Cameron. Die werd vorige maand veroordeeld tot vijf jaar cel wegens het dealen van drugs. Cameron is vrijdag overgebracht naar een andere gevangenis, schrijft het Amerikaanse blad People.

Met de overplaatsing naar een minder strenge gevangenis lijkt een verzoek van Cameron ingewilligd te worden. De 31-jarige gaf bij zijn veroordeling aan dat hij zijn leven weer op de rails wil krijgen.

Afkickcursus

In zijn nieuwe onderkomen mag Cameron werken. Ook kan hij er een afkickcursus volgen als zijn celstraf er bijna op zit. Cameron begon op zijn 13e aan de drugs. Volgens zijn advocaat is hij nu ruim acht maanden clean, langer dan hij ooit is geweest.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie