Aanklacht tegen 'Brüno' uitgebreid

AMSTERDAM - De Palestijn die een rechtszaak aanspande omdat hij als terroristenleider wordt bestempeld in de film 'Brüno', breidt zijn aanklacht uit.

De man, die 110 miljoen dollar eist van Sacha Baron Cohen, David Letterman en NBC Universal, klaagt nu ook twee producenten aan voor laster. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

De Palestijn werd geïnterviewd voor de film 'Brüno' en zag zichzelf op het witte doek terug als terroristenleider, terwijl hij daar geen toestemming voor had gegeven.

De man beweert onder meer dat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen en met een depressie kampt. Hij vreest voor de veiligheid van zijn vrouw, kinderen en kennissen.

Letterman

De Palestijn klaagde Letterman aan, omdat hij de bewuste scene in zijn televisieshow liet zien. NBC en Sacha Baron Cohen hebben de rechtbank in Washington gevraagd de zaak niet-ontvankelijk te verklaren. De aanklager en de acteur zijn geen van beide Amerikaans staatsburger.

Sacha Baron Cohen speelt Brüno, een geblondeerde homoseksueel die graag beroemd wil worden. Als zijn pogingen mislukken, besluit hij zich te storten op het conflict tussen Israël en Palestina. Hij interviewt de Palestijn, die in de film wordt bestempeld als terroristenleider.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie