'Hopper niet te zwak voor scheiding'

AMSTERDAM - Dennis Hopper is helemaal niet te zwak om zijn scheiding te regelen. Dat beweert althans Hoppers echtgenote.

Volgens haar gaat de 73-jarige acteur nog geregeld op stap en kan hij best zijn verhaal doen over de scheiding. Hopper lijdt aan prostaatkanker en is volgens zijn advocaat te zwak voor een chemokuur.

Victoria Hopper stelt echter dat haar man nog steeds een erg actieve vent is, citeert entertainmentzender E! uit nieuwe rechtbankdocumenten.

In de papieren wordt onder meer verwezen naar de ster op de Hollywood Walk of Fame die Hopper eind maart in ontvangst nam. Ook zou de 73-jarige onlangs op vakantie zijn geweest met zijn kinderen en kleinkinderen.

Marihuana

Ook vindt Victoria het opmerkelijk dat haar stervende echtgenoot nog geregeld marihuana gaat halen. Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat Dennis wekelijks honderden dollars uitgeeft aan het verdovende middel.

Om de scheiding te kunnen regelen moet Dennis ondervraagd worden door de advocaten van zijn echtgenote. Dennis' raadsman verzet zich hiertegen.

Volgens de advocaat is de acteur te zwak en niet in staat zich te verweren. Een verklaring afleggen zou Hoppers gezondheid direct in gevaar brengen, stelde de raadsman eerder.

Erfenis

De terminale acteur en zijn echtgenote zijn al maanden verwikkeld in een scheiding. Die heeft de acteur zelf aangevraagd. Volgens zijn vrouw draait de ruzie om de erfenis.

Na de scheiding zou Hopper zijn echtgenote uit zijn testament willen schrappen, waardoor zij niets zou erven. De acteur heeft de beschuldigingen van zijn vrouw altijd ontkend.

Tip de redactie