Sarah Jessica Parker lijkt niet op Carrie

AMSTERDAM - Actrice Sarah Jessica Parker vindt zichzelf totaal niet op haar Sex and the City-personage Carrie lijken. “Het leven van Carrie Bradshaw lijkt in niets op dat van mij”, vertelt ze deze maand in een interview met Cosmopolitan.

Mensen schijnen namelijk vaak te vergeten dat Parker een actrice is, wat bij haar tot enige frustatie lijdt.

“Ik ben Carrie Bradshaw niet! Ik wil wel eens behandeld worden als een acteur, ik werk namelijk al zo’n 35 jaar in deze business", vertelt ze in het interview.

Hard werken

Volgens de 45-jarige actrice zijn er geen overeenkomsten tussen de twee. “Mensen lijken te denken dat dat het voor mij heel gemakkelijk is om die rol te spelen. Maar het is hard werken en ik moet er goed over nadenken, omdat ik totaal niet op haar lijk.”

“Onze levens als single verschilden enorm en ook als volwassen vrouwen hebben we niet veel met elkaar gemeen. Het is een echte actrice die deze rol speelt. Ik heb er een hele uitdaging aan gehad, het is echt allemaal geacteerd.”

Manolo's

Op een paar geërfde Manolo’s na laat Carrie verder geen sporen na in de styling van Parkers woning.

“Als je bij mij binnenkomt, zie je speelgoed, boeken, de kunstwerken van mijn overleden schoonmoeder, oude plaatjes van balletdansers en wat Golden Globes. Je ziet dus meteen dat ik Carrie Bradshaw niet ben!”

Naadloos

Toch lijkt de rol haar naadloos te passen, en daar is de actrice dan ook blij mee. “Zoiets gebeurt namelijk niet vaak. Het is bijna niet in woorden uit te drukken hoe bevoorrecht ik me voel. Ik ben een soort portier geworden van het bedrijf Sex and the City.”

Sarah Jessica Parker is vanaf 27 mei met Sex and the City 2: Carrie On op het witte doek te zien

Tip de redactie