AMSTERDAM - Topkok Jamie Oliver zegt niks om roem te geven. “Niemand gelooft me, maar roem interesseert me echt niet”, aldus Oliver in Libelle deze week.

“Het kan me echt geen bal schelen. Ik heb duizend werknemers, een vrouw, drie kinderen en nog een kleintje op komst. Alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn, is hier in Engeland", zegt hij in het tijdschrift.

Toch ging de gelukkige Oliver onlangs een nieuwe uitdaging in Amerika aan.

“Ik had juist besloten om geen tijd meer in Amerika te steken omdat ik het idee heb dat Nederland, Duitsland en andere Europese landen mijn manier van meer waarderen. En toen kreeg ik de grootste opdracht van mijn leven, in Amerika.”

In zijn nieuwste show Jamie’s American Roadtrip zijn de Amerikaanse eetgewoontes aan de beurt. Eerder ging de bekende kok al de strijd aan met de Engelse schoolkantines.

Onbegrip

Zijn vrouw Jools begrijpt af en toe niet waarom hij dit werkt doet, vertelt hij in het interview.

“Ze is nou eenmaal getrouwd met iemand die honderd procent toegewijd is aan de dingen waar hij goed in is, zoals koken, mensen trainen en een professionele herrieschopper zijn. Ik heb dan ook absoluut geen spijt van deze stap in mijn carrière.”

Kinderen

Dat Oliver daardoor zijn kinderen alleen in de weekenden ziet, ziet hij niet als een probleem.

“Ik werk net zo hard als elke andere vader met een drukke baan. Ik zie mijn kinderen elke ochtend en in het weekend. Dat is niet ideaal, maar ik voel me niet schuldig want Jools is er altijd.”