HILVERSUM - Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar op de Markt in Eindhoven. Dat maakte dj Giel Beelen dinsdag op de zender bekend. Naast Eindhoven waren Leiden, Nijmegen en Zwolle in de race om de zevende editie van Serious Request te organiseren.

3FM-dj Annemieke Schollaardt meldde na de aankondiging dat het Glazen Huis in 2011 in Leiden zal staan. De locoburgemeester van die stad liet weten dat het huis dan waarschijnlijk zal drijven op de Rijn.

Doordat nu al wordt aangekondigd waar het huis volgend jaar staat, krijgt Leiden de kans om meer tijd voor de voorbereiding te nemen. Volgens zendermanager Wilbert Mutsaers kan dat de actie ten goede komen.

Rode Kruis

In de Brabantse lichtstad zullen drie dj's in de dagen voor kerst vanuit de mobiele studio 24 uur per dag, zes dagen lang radio maken voor het Rode Kruis. Al die tijd eten ze niets. Kijkers en luisteraars kunnen voor een donatie verzoeknummers aanvragen. 3FM zet zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp.

Het Glazen Huis stond sinds 2004 drie jaar achtereen in de stad Utrecht. In 2007 werd gekozen voor Den Haag en in 2008 was Breda de thuisbasis van de dj's. Afgelopen jaar was Groningen aan de beurt.