Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Russell Crowe en Ridley Scott ruziën op set

AMSTERDAM - De werkrelatie van acteur Russell Crowe en regisseur Ridley Scott is bij vlagen nogal vijandig. "Een beetje creatieve spanning is gewoon hoe wij werken", zegt de regisseur in een interview met filmmaatschappij Universal.
Door Novum

"Russell kwam eens naar me toe en vroeg of het niet 'gewoon onze manier van samenwerken' is. 'Tja, dat zal wel, maar je weet dat het een stuk gemakkelijker zou kunnen', antwoordde ik. Als je met Russell samenwerkt, moet je gewoon zorgen dat je goed voorbereid bent."

Hoewel de twee mannen vaak strubbelingen hebben op de set, is het duidelijk dat ze elkaar nog altijd zeer hoog achten.

Scott noemt de Australische acteur, van wie vaak wordt gezegd dat hij een drinkebroer met losse handjes is, juist 'bovenmatig intelligent' en 'zeer goed belezen'.

Sterke mening

"Russell weet altijd alles af van het onderwerp waarover hij een film maakt. Hij heeft dus altijd een zeer sterke mening. Dat is soms moeilijk, maar we hebben nu al vijf keer met succes samengewerkt. Het werkt blijkbaar wel."

Scott en Crowe werkten eerder al aan 'Gladiator' (2000), 'A Good Year' (2006), 'American Gangster' (2007), en 'Body of Lies' (2008).

Cannes

'Robin Hood' is op woensdag de openingsfilm van het filmfestival in Cannes en gaat op donderdag in Nederland in première.

Regisseur Ridley Scott is niet aanwezig bij de première in Cannes, hij herstelt van een knieoperatie. Het genezingsproces verloopt langzamer dan de regisseur had gehoopt.

Aanbevolen artikelen