Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Thomas Berge niet op cover L'Homo

AMSTERDAM - Het management van Thomas Berge heeft besloten een fotoshoot in het blad L'Homo niet door te laten gaan. De zanger zou op de cover van het blad verschijnen, maar zijn management besloot anders.
Door Novum

De nieuwe editie van het blad werd maandag gelanceerd door Linda de Mol en Arie Boomsma.

Linda de Mol vertelde dat het management van de zanger het geen goed idee vond dat Berge, met in grote letters het woord 'homo' boven zijn hoofd, in het blad zou verschijnen terwijl de zanger juist korte metten wil maken met de geruchten rond dit onderwerp.

Volgens De Mol heeft de zanger last van het 'prins Friso-syndroom'.

Compliment

Thomas Berge vertelde eerder regelmatig de vraag te krijgen of hij homo is. "Ik vind het eigenlijk wel een compliment", zei de zanger toen. "Homo's zien er toch altijd wel goed uit."

Berge heeft al enige tijd een relatie met de twee jaar jongere Daisy Drost. In het interview met L'Homo zou hij voor eens en altijd afrekenen met de roddel. Bij de presentatie werd bekend dat nu Orhan Bucakli, onder meer organisator van Arabische homofeesten, op de cover prijkt.

Succes

Het homoblad, dat een speciale uitgave is van het vrouwentijdschrift Linda, werd vorig jaar gepresenteerd als eenmalige uitgave. Die editie was echter zo'n succes dat de redactie besloot nog een uitgave te maken. Vorig jaar december werd L'Homo nog uitgeroepen tot 'beste marketingactie van het jaar'.

Presentator Arie Boomsma stond toen op de cover. De pikante foto's zorgden ervoor dat de domineeszoon werd geschorst als EO-medewerker. Uiteindelijk stapte de presentator over naar de KRO. Boomsma zei het jammer te vinden dat Bergen uiteindelijk niet op de cover staat.

Onrustig

Boomsma vertelde dat het vorig jaar voor hem ook een onrustige periode was. De presentator zei een tijdlang slecht geslapen te hebben door alle ophef.

"De shoot leek me een goed moment om de discussie 'hoe gaan gelovige mensen om met homoseksualiteit' open te breken", zei de presentator toen. "Voor mij was de fotoreportage de kans om te zeggen dat het me niks uitmaakt of mensen homo of hetero zijn. God houdt ook van homo's."

In de nieuwe editie staan onder meer interviews met Paul de Leeuw en André van Duin. Ook is er een artikel gewijd aan homoseksuele boeren die op zoek zijn naar een man. Het blad ligt vanaf dinsdag in de winkels.

Aanbevolen artikelen