AMSTERDAM - Het tweede boek van Gordon gaat over de laatste reis van een stervend iemand. Gordon kreeg de smaak van het schrijven te pakken tijdens zijn eerste boek, een handboek over de liefde.

Z'n tweede werk laat nog even op zich wachten, Gordon heeft pas drie hoofdstukken af.

"Het gaat over een persoon die ongeneeslijk ziek is en nog maar korte tijd te leven heeft", legt de zanger uit in De Telegraaf.

"Hij besluit de vijf liefdes uit zijn leven uit te nodigen voor een gezamenlijke reis. Onderweg komen ze allerlei dingen over elkaar te weten die ze niet wisten."

Massagesalon

Inspiratie deed de zanger op in een massagesalon. "Daar vertelde een vrouw me een vergelijkbaar verhaal", vertelt de 41-jarige presentator. "Ik vond dat zo mooi dat ik er mee aan de slag ben gegaan."

Nieuwsgierige lezers moeten nog even wachten op Gordons tweede schrijfsel. "Als je een goede roman wilt schrijven, heb je daar minstens twee jaar voor nodig", vindt Gordon.

"Ik ben met mijn boek over de liefde ook erg lang bezig geweest. Ik ben nu pas bij hoofdstuk drie, en er zitten normaliter minimaal twintig hoofdstukken in."