AMSTERDAM - Kristen Stewart betreurt het dat ze haar privacy kwijt is. "Ik kan niet meer alleen zijn en ik vind het juist fijn om alleen te zijn", zegt de 20-jarige actrice in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Elle.

Iemand die zei een groot fan van haar te zijn klopte op de kamer van haar hoteldeur en vroeg om een vuurtje. "Hadden ze mij werkelijk nodig om die sigaret aan te steken? Hoe wisten ze in welke kamer ik was?"

Stewart ervaart de aandacht rondom haar persoon niet als prettig. De actrice vertelt dat wanneer iemand ontdekt waar ze is, ze onmiddellijk moet zorgen dat ze wegkomt.

'Fotografen zijn misdadigers'

"De fotografen zijn bovendien gemeen. Het zijn misdadigers. Ik wil niet alleen meer rondrijden in een auto. Dat is gevaarlijk."

Soms moet de actrice moeite doen om niet in huilen uit te barsten. Mensen zouden zeggen dat ze zich continu ellendig voelt. "Het is niet dat ik me ellendig voel, het is dat mensen naar me schreeuwen." Haar soms ietwat sombere uiterlijk is een reactie op de overweldigende aandacht, biecht ze op.

Twilight

Stewart speelde haar eerste rol in 1999, maar brak in Nederland in 2008 door dankzij haar rol als Bella Swan in de 'Twilight'-filmreeks. Het leven van de jonge filmster wordt opgetekend in een stripboek en is in juni verkrijgbaar in de Verenigde Staten.