AMSTERDAM - Chris Brown is goed op weg met de taakstraf die hij van de rechter opgelegd kreeg wegens het mishandelen van zijn toenmalige vriendin Rihanna.

Brown moest donderdag voor de rechter verschijnen om verslag te doen van de stand van zaken rond de taakstraf en de lessen die hij kreeg opgelegd.

De 21-jarige zanger heeft er nu bijna driehonderd uur sociaal werk op zitten, en zit daarmee op twintig procent van zijn totale taakstraf.

Zijn advocaat zegt dat Brown waarschijnlijk in oktober klaar is met de lessen die hij moest volgen wegens het plegen van huiselijk geweld. Brown kreeg te horen dat hij zijn opgelegde taakstraf tot nu toe goed uitvoert.

Geslagen

De zanger sloeg begin vorig jaar zijn vriendin, de inmiddels 22-jarige zangeres Rihanna, bont en blauw. Een foto van de toegetakelde zangeres droeg bij aan de aandacht voor de zaak.

Brown werd vorig jaar veroordeeld tot zes maanden taakstraf, 52 lessen over huiselijk geweld en een proeftijd van vijf jaar. Eind augustus moet hij weer verslag doen bij de rechter.