AMSTERDAM - De vier hoofdrolspeelsters in 'Sex and the City' beweren dat er geen sprake was van haat en nijd op de filmset. "We werkten negentig uur per week, waren nooit thuis en raakten uitgeput."

"We waren daarom soms wel sneller op onze teentjes getrapt, soms raakten we iets sneller gekwetst", legt Sarah Jessica Parker uit aan het Amerikaanse tijdschrift Marie Claire.

Sinds de start van de serie in 1998 zijn verhalen over ruzies tussen de dames veelvuldig in het nieuws geweest. Kim Cattrall meent dat de media geruchten over onenigheid zelf hebben verzonnen.

Chemie

"De pers wil mensen in hokjes duwen." De 53-jarige actrice benadrukt dat de chemie tussen de vier actrices 'heel sterk' is.

De beroemdheden zijn in de afgelopen jaren behoorlijk druk geweest naast hun rollen in 'Sex and the City'. Parker lanceerde zeven parfums, speelde in een handvol films mee en begon een kledinglijn. Cynthia Nixon acteerde in een aantal films en ging openlijk een relatie aan met een vrouw.

Cattrall schreef adviesboeken en Kristin Davis speelde in verschillende komedies mee.

Herinneringen

Nixon vertelt dat ze ondanks haar drukke agenda tijd kan vinden om met haar vriendinnen naar een theater of restaurant te gaan. "Toen we begonnen, reden we met z'n vieren na opnames naar The Hamptons om 04.00 uur 's nachts om de zon op te zien komen", vertelt Parker. "Ik hecht veel waarde aan die herinneringen."