AMSTERDAM – Sylvie Meis wordt door onze Oosterburen met open armen ontvangen, maar volgens de presentatrice heeft ze haar succes vooral aan haar Hollandse wortels te danken. “Dat ik Nederlands ben, maakt me uniek in Duitsland.”

Dit zegt de 32-jarige Sylvie deze maand in Beau Monde. “Ik ben er trots op als ik een blad of op televisie zie staan: Holländerin. Het maakt me uniek in Duitsland.”

“Want behalve André Rieu heeft momenteel niemand een grote Duitse carrière.”

Nuchterheid

Volgens Sylvie raakt ze haar Hollandse nuchterheid nooit kwijt.

“Ik ben heel erg Nederlands, ik houd van de Hollandse gezelligheid, dat heb ik nog nergens anders zo gevonden. Niet in Duitsland, niet in Spanje."

"Ook mijn arbeidsethiek is typisch Nederlands: lekker doorgaan, op tijd komen, gedisciplineerd werken, je kunt van me op aan."

Vanillevla

Toch mist Sylvie Nederland zo nu en dan. “Vooral mijn familie en vriendinnen, ze hebben me altijd zo gesteund."

Ook de Hollandse zuivel kan ze niet laten staan.

"Ik ben goed in zuivel. Optimel en dat soort drankjes, heerlijk en gezond. En vanillevla! Maar een frikandel en een patatje met kan ik ook zomaar ineens enorm missen.”

Populair

Ook in Nederland staat de voetbalvrouw niet stil. Een poos geleden won ze de titel Meest Sexy Vrouw van Nederland en pas geleden is Sylvie tot Mama van het Jaar 2010 verkozen. Maar al die populariteit doet Sylvie niks.

“Ik sta er eigenlijk niet zo bij stil. Ik word er pas mee geconfronteerd als mensen me om een handtekening vragen of met me op de foto willen. Die prijzen vind ik een eer. Ik wil graag winnen, dat zit gewoon in mijn karakter.”

Sylvie zit momenteel in Duitsland vanwege haar juryplek in het programma ‘Deutschland sucht den Superstar’. Daarnaast doet ze ook mee aan de Duitse versie van ‘Let’s Dance’ en staat de presentatrice op het punt een driejarig contract te tekenen bij RTL Duitsland.

Sylvie Meis