AMSTERDAM - Derek Ogilvie is terug van weggeweest. Het medium was een jaar uit de running wegens lichamelijke klachten. Even vreesde hij voor leukemie, maar dat bleek niet het geval. Na een zwaar jaar keert Ogilvie weer terug op het podium.

De helderziende gaf niet meteen gehoor aan zijn lichamelijke pijn. "Omdat ik niemand wilde teleurstellen bleef ik optreden, maar allerlei gedachten schoten door mijn hoofd", legt Ogilvie uit in het AD.

Uiteindelijk moest hij zijn readings laten voor wat ze waren. Langzaam keerde de rust terug. "Ik onderga nu nog steeds testen en alles lijkt perfect."

Inzichten

De schreeuw om rust van zijn lichaam leverde nieuwe, heldere inzichten op voor het medium. "Ik realiseerde me dat ik niet zo vaak moet klagen", zegt Ogilvie.

"Ik bedacht bovendien dat ik twee dingen nog graag wilde: leren vliegen en afvallen. Daar ben ik meteen aan begonnen. Deze gebeurtenis was mijn wake up call."

Strand

De 45-jarige Ogilvie verruilde anderhalf jaar geleden Schotland in voor Cyprus. "Op Cyprus ben ik het gelukkigst. Zeker als ik op een mooie dag op het strand zit." Eenzaam is de paragnost er niet. "Mijn ouders komen vaak op bezoek en er komen geregeld vrienden langs."