AMSTERDAM - Halle Berry en Gabriel Aubry zijn uit elkaar gegaan omdat Berry te veel zeurde. Aubry heeft uiteindelijk de stekker uit de relatie getrokken omdat hij de opmerkingen over zijn inkomen zat was.

Dit vertelde een bron aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online.

Ook het leeftijdsverschil speelde een rol. Aubry is negen jaar jonger dan Berry en wilde graag nog een kind, maar dat stond de biologische klok van de 43-jarige actrice niet toe.

Eerder werd gespeculeerd dat Berry de relatie had stopgezet omdat Aubry te weinig geld zou verdienen.

Arm

De bron veegt dit van tafel, maar geeft aan dat het wel de aanleiding van de breuk was. "Gabriel is absoluut niet arm. Toch verdient hij aanzienlijk minder met zijn modellenwerk dan Halle met haar films." Hij zou jaarlijks goed zijn voor zevenhonderdduizend dollar.

De actrice begon steeds vaker te zeuren over het verschil in inkomsten en spoorde Aubry aan meer te gaan verdienen, stelt de ingewijde.

Modellenwerk

Dit terwijl Gabriel juist zijn modellenwerk in de ijskast had gezet om voor hun 2-jarige dochter Nahla te zorgen, zodat Berry zich kon concentreren op haar acteerwerk.

Het 34-jarige model had er genoeg van en besloot een einde aan de relatie te maken.

"Hij keek steeds vaker naar andere vrouwen en besefte dat hij het uit moest maken. Hij is niet het type dat zijn partner bedriegt en al helemaal niet de moeder van zijn kind", aldus de bron.

Mediachaos

Gabriel Aubry is niet blij met de negatieve aandacht die hij krijgt in de media. De bron vertelt dat Aubry overweegt juridische stappen te nemen om de voogdij over Nahla in handen te krijgen.

"Gabriels grootste zorg is zijn dochter, hij doet er alles aan haar te beschermen. Als het moet, neemt hij haar mee naar Canada om haar veilig te houden. Het is voor hem zeker dat Nahla niet in de mediachaos van Hollywood moet worden opgevoed", vertelde de bron.