AMSTERDAM - Demi Moore zet zich in voor Amerikaanse meisjes die in de seksslavernij zijn beland.

De 47-jarige actrice was dinsdag bij een discussie in het parlement in Washington, waar ze zei dat de handel in meisjes een nationaal probleem is dat dringend moet worden opgelost.

"Ik denk dat veel Amerikanen eerder willen accepteren dat meisjes in Cambodja of Delhi in slavernij leven, en zich echt niet kunnen voorstellen dat het hier gebeurt", zei Moore.

"Het is winstgevender en minder risicovol om meisjes te verkopen dan drugs."

Mythe

De daders worden volgens haar zelden vervolgd. De maatschappij slikt volgens Moore veel te snel de 'mythe' dat meisjes er zelf voor kiezen prostituee te worden.

"De vraag naar prostitutie wakkert mensenhandel in de seksindustrie aan", zei Moore, en ik denk dat duidelijk is dat ons systeem niet werkt."

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van justitie zei dat allerlei teams honderden sekshandelaren en pooiers hebben opgespoord en achter de tralies gezet.

Coördinatie

De nationale coördinator opperde dat de gebrekkige coördinatie een belemmering zou kunnen zijn om juridische stappen tegen de daders te nemen. Het ministerie werkt aan een strategie om seksslavernij beter aan te kunnen pakken.

Moore en haar echtgenoot Ashton Kutcher richtten eind januari de Demi and Ashton Foundation op om aandacht te vragen voor kinderprostitutie.