AMSTERDAM - De reallifesoap over de aanstaande bruiloft van Dries Roelvink gaat niet door. In het programma zouden kijkers een aantal aspecten van het huwelijksfeest mogen bepalen. Maar het hele plan gaat niet door, zo laat Roelvink weten.

De 50-jarige Roelvink trouwt in het najaar met zijn Honoria. "Presentator Bert van Leeuwen had een leuk idee. Nederland kon dan meestemmen over de jurk, het bruidsboeket, noem maar op", legt de volkszanger uit in 'RTL Boulevard'. "Een interactief programma."

"Daar heb ik natuurlijk heel even over nagedacht", vertelt Roelvink. Toen de zanger overstag ging, moest zijn verloofde nog worden overtuigd. "Vooral mijn aanstaande stond er niet zo achter." Maar ook Honoria stemde uiteindelijk in.

Jammer

Toen de zanger een tijdje niets meer hoorde, nam hij contact op met de makers. "Ik hoorde gisteren: we doen het toch maar niet."

Dat leverde gemengde gevoelens op bij Roelvink. "Ik vind het aan de ene kant wel jammer. Maar aan de andere kant hoorde ik een zucht van verlichting bij mijn aanstaande."

Yolanthe

"Nu kan ik gelukkig zelf bepalen hoe mijn dag er uit gaan zien", zegt Roelvink blij. Hoe de grote dag er precies uit gaan zien, laat de blonde zanger nog even in het midden.

"Het gaat niet zo'n huwelijk worden als bij Wesley en Yolanthe, maar het gaat wel een leuke dag worden."