AMSTERDAM - Naomi Campbell vreest voor de veiligheid van haar familie en vrienden. Het 39-jarige model kreeg naar verluidt een bloeddiamant van de voormalige president van Liberia, Charles Taylor.

Campbell vertelde maandag tegen Oprah Winfrey dat ze niet mee wil werken aan het proces tegen Taylor, omdat ze bang is dat haar familie iets wordt aangedaan.

"Ik wil niet betrokken raken bij zijn zaak. Hij heeft verschrikkelijke dingen gedaan en ik wil mijn familie niet in gevaar brengen", deed Campbell uit de doeken.

Taylor staat terecht voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. In 1997 zou hij Campbell een bloeddiamant hebben gegeven tijdens een etentje van Nelson Mandela, die toen nog president van Zuid-Afrika was.

"Hij was niet uitgenodigd en aanvankelijk wist niemand wie hij was", weet het model nog.

Klap

Vorige maand ging Campbell tijdens een interview met de Amerikaanse zender ABC door het lint toen haar naar de diamant werd gevraagd. "Ik heb geen diamant en ga er niets over zeggen", zei Campbell voor ze wegliep uit de studio. Daarbij gaf ze een camera een klap.

Tranen

Campbell brak in Oprahs show in tranen uit toen het over haar vele woede-uitbarstingen ging. "Het wordt dan gewoon zwart voor mijn ogen, ik zie niets meer", snikte het model.

"Ik heb meteen spijt van mijn acties en wil echt een beter persoon worden. Ik ben niet trots op wat ik gedaan heb."

Naomi Campbell