AMSTERDAM - Michael Douglas vindt de gevangenisstraf die zijn zoon Cameron twee weken geleden kreeg opgelegd een geruststelling. Cameron Douglas werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor het bezit van heroïne en het dealen van de drugs methamfetamine.

Het is de eerste keer dat Douglas reageert op de veroordeling van zijn zoon.

"Kijk, mijn zoon was een drugsdealer en hij heeft zichzelf proberen te doden. Ik kon dat gedrag niet toelaten en de rechter heeft het ook erkend", legt Douglas uit in 'The Today Show'.

"Ik vind dat hij een passende straf heeft gekregen. En het beste van alles is dat hij nu een nieuwe start kan maken."

Celstraf

Douglas schreef vlak voor de uitspraak een brief aan de rechter waarin hij stelde dat hij vrede zou hebben met een celstraf. De brief werd openbaar gemaakt en dat verbaasde Douglas. "Ik had dat niet verwacht.

Het waren persoonlijke brieven aan de rechter", legt hij uit. "Maar feit is dat Cameron, met al zijn fouten en de ziekte die hij heeft, een geweldige jongeman is en ik zou hem niet steunen als ik dat niet voelde."

Verklaringen

Michael Douglas heeft meerdere verklaringen voor het gedrag van zijn 31-jarige zoon. Hij noemt zijn eigen slechte huwelijk en 'het vinden van een eigen identiteit' door een beroemde vader onder meer als oorzaken.

"En aan de andere kant heb je natuurlijk genen." Michael verloor een broer aan een overdosis en kampte zelf, net als zijn andere broer, ook ooit met een drugsprobleem.