AMSTERDAM - De moeder van Gerard Joling is erg trots op haar zoon. "Dat een kind dat allemaal meemaakt, is fantastisch."

"Ik vind het lied 'Stay in my Life' erg mooi, hij moet dat maar voor me zingen als ik dood ben", zei zij op het 25-jarig jubileum van Gerard.

Deelname aan 'De Soundmixshow' in 1985 betekende de doorbraak voor Gerard Joling. Hennie Huisman kan zich nog alles herinneren van de opnames.

"Hij kon een man en een vrouw nadoen. Willem Duys dacht dat zijn hoge stem misschien zou gaan vervelen, maar dat heeft hij flink mis gehad."

Imca Marina

Imca Marina vertelt dat hij overkomt als een vrolijke Frans, maar ook heel serieus kan zijn. "Ik lig wel eens bij hem in bed televisie te kijken, maar dat kan geen kwaad", grapt de 68-jarige zangeres.

Gerard zelf kijkt erg positief terug naar de afgelopen 25 jaar. Hij vindt dat de tijd voorbij is gevlogen. "Er waren verschillende hoogtepunten, of het nu een wassen beeld was of een gouden plaat." De 50-jarige zanger zegt vaak gekscherend dat hij er geen kracht meer voor heeft, maar zingen wil hij voorlopig zeker blijven doen.

Strandfeest

Gerard Joling treedt volgende maand op tijdens het strandfeest van radiozender 100% NL. Het strandfeest vindt 5 juni plaats in Bloemendeel aan Zee.

Joling vormt de hoofdact van het feest. Naast Joling staan ook Thomas Berge, Wesley Klein, Gordon en de 3J's op het podium aan de kust. Het festijn vond vorig jaar voor het eerst plaats.

Nufoto special over Jubileum van Gerard Joling