AMSTERDAM - Nick Cannon heeft zijn echtgenote Mariah Carey vrijdag een gouden lolly gegeven met edelstenen. Op deze manier wilde hij zijn jawoord kracht bijzetten.

De twee zijn op 30 april 2008 getrouwd, maar geven elkaar elk jaar opnieuw het jawoord om hun huwelijk te verstevigen.

Naar verluidt zijn zowel Carey als Cannon liefhebbers van zogenaamde 'ring pops', grote lollies in de vorm van een ring met edelsteen. Op het laatste album van Carey is zelfs in het nummer 'Candy Bling' te horen hoe dol zij is op deze lollies.

Dus vond Cannon het een puik idee om eeuwige trouw te zweren met zo'n lolly van wit goud met witte diamanten en roze saffieren.

Roterend platform

"In de doos zit ook een roterend platform, waardoor het sieraad ronddraait en je alle edelstenen mooi ziet glinsteren", zegt de maker van het juweel in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift People.

Snoep heeft vaker een rol gespeeld bij het huwelijk van de twee. Toen de 29-jarige Cannon drie jaar geleden voor de 40-jarige Carey op de knieën ging, had hij een grote diamanten ring verpakt in de plastic verpakking van een ring pop. Cannon wil niet zeggen wat de diamanten snoepring hem gekost heeft.