AMSTERDAM - Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft enorm veel zin in haar bruiloft met Wesley Sneijder. De twee geven elkaar op 17 juli in Toscane het jawoord, waarna een feest van drie dagen volgt.

"Ik heb er superveel zin in. Het wordt één van de mooiste dagen van mijn leven", zegt de presentatrice zaterdag in De Telegraaf.

Om een einde te maken aan alle speculaties rondom de trouwerij, legt Yolanthe uit hoe de bruiloft er precies uit gaat zien.

Geen Gordon Ramsay

"Nee, Gordon Ramsay is niet onze kok. Jonathan Karpathios gaat het doen. En er komt ook geen formeel diner met drie obers achter je stoel. Het feest in Castel Monasterio bij Sienna moet juist ongedwongen zijn. Een beetje gipsyachtig, de hele familie moet zich vrij voelen, genieten."

"Verder is er muziek, Spaanse klanken, salsa, lambada en we hebben oude vrienden van Wesley uitgenodigd, zoals zanger Michael Omen, om de sfeer erin te brengen. Daarna komt er een dj."

Heel gelovig

Yolanthe en Wesley laten in een kerkje hun huwelijk zegenen door een priester. "Ik ben heel gelovig en Wesley ook. Het is daarom voor ons belangrijk onze verbintenis te laten zegenen", zegt de presentatrice. "Ik wil in de trouwmis ook iets symbolisch doen voor mijn vader. Een kaars aansteken of iets. Omdat ik voel dat hij in het hiernamaals zo blij is met de bruiloft. Net als mijn moeder, die gelukkig nog bij ons is."

De trouwjurk die Yolanthe op de grote dag gaat dragen ontwierp zij zelf. "Ik was op geen enkele japon verliefd", legt Yolanthe uit. "Met de ontwerpster samen heb ik zitten schetsen. Mijn schoonmoeder heeft ook geholpen. We zaten snel op één lijn. Het is een waanzinnig ontwerp geworden."