AMSTERDAM – Jeroen van Koningsbrugge vindt zichzelf zo trouw als een hond. Naar eigen zeggen doet hij niet aan vreemdgaan. “Ik ben altijd heel serieus in relaties geweest”, aldus de cabaretier in een gesprek met NU.nl.

“Je kan wel denken van ‘ja die is wel leuk en die is wel leuk’, maar om het heel lullig te zeggen: ik laat dat liever doodbloeden dan dat ik ga snoepen aan de zijkant”, aldus Van Koningsbrugge.

Ook in zijn tienerjaren is Van Koningsbrugge erg braaf gebleven. “Ik was pas 21 toen ik mijn eerste relatie kreeg, dus wat dat betreft ben ik een echte laatbloeier. Het was ook meteen een relatie van vier jaar.”

“Ik ben inmiddels ook vijf jaar getrouwd, dus ik ben nog steeds goed bezig”, aldus de zanger over zijn vrouw Marie-Claire, met wie hij samen een zoontje heeft. 

Monogamie

De grappenmaker gelooft ook in monogamie. “Ik denk wel dat het kan. Maar je moet dan ook echt afspraken met jezelf maken. Gewoon eerlijk blijven, want als je open bent in een relatie kan je alles overwinnen.”

Barry Atsma

Barry Atsma, die deze zomer samen met Van Koningsbrugge de film Loft gaat opnemen, geeft toe dat hij wel ooit een slippertje heeft gemaakt in het verleden.

“Ja god, ik was zeventien en ik had gezoend met de vriendin van mijn beste vriend. Dat was niet zo handig, maar ik had dan ook een flinke slok op. Maar dat is tegenwoordig geen excuus meer hè?”

Minnaressen

Beide heren zijn vanaf 16 december op het witte doek te zien in de Nederlandse remake van Loft, de best bezochte film van België ooit.

De acteurs spelen twee van de vijf getrouwde mannen, die in het grootste geheim woonruimte (loft) delen om hun minnaressen in te ontvangen.