AMSTERDAM - Robert ten Brink is zich er van bewust dat hij overkomt als een solide, betrouwbare man. Dat vindt hij enerzijds wel jammer, zegt hij deze week in Libelle. "Ik zou soms best bijdehanter willen zijn."

Ook zou de presentator graag wat meer bravoure willen hebben. "Maar dat zit nou eenmaal niet in mijn karakter. Als ik een interview van vijf jaar geleden teruglees, denk ik: bah, wat braaf", zo zegt hij in het tijdschrift.

Het liefst wordt Ten Brink ook door iedereen aardig gevonden worden. "Als ik in een studio kom waar ik het idee heb dat de helft van de cameramensen mij niet ziet zitten, ben ik weg."

Ook in zijn privéleven speelt die karaktereigenschap een grote rol. "Alles moet kloppen, onder controle zijn, gezellig en ontspannen voelen. Ik besta bij de gratie van harmonie."

Gelukkig

De bekende tv-presentator probeert dan ook zoveel mogelijk te genieten van alles. "Uiteindelijk gaat het maar om een paar dingen in het leven: dat je gelukkig bent en dat je kinderen gelukkig zijn. Het klinkt zwaar en clichématig, maar het is wel zo. Voor je het weet, is het gebeurd."