AMSTERDAM - Gerard Joling viert zijn 50e verjaardag bescheiden. De zanger krijgt wat familie over de vloer maar is niet van plan het groots aan te pakken.

"Mijn moeder en mijn broer en zus komen op de koffie", zegt de zanger donderdagochtend. "Verder heb ik geen idee wat ik ga doen."

Joling, die donderdag Abraham zag, werd vroeg in de ochtend in het radioprogramma 'Evers Staat Op'wakker gebeld door Humberto Tan. De zanger zegt al de hele week brieven en kaarten van fans te krijgen.

Niet onberoerd

Joling vindt het niet erg dat hij vijftig is geworden. Toch laat het de zanger ook niet onberoerd. "Het geeft wel stof tot nadenken", filosofeert de zanger.

"Dan ga je denken: Ik heb het meeste brood nu wel gegeten." Joling vindt het wel een beetje oud. "Je gaat je afvragen wat er nog gaat komen. Maar dat zijn de sentimentele momenten." Meestal is de zanger druk met optreden en maakt hij zich geen zorgen over zijn leeftijd.

Gezicht

Presentator Tan vraagt zich af of de zanger iets aan zijn gezicht heeft laten doen. "Je ziet er nog goed uit", complimenteert hij de zanger.

"Nee, ik heb wel 24 haartransplantaties gehad", zegt Joling. Donderdag krijgt ook het kapsel van het wassen beeld van Joling een onderhoudsbeurt. "Maar de rest is puur natuur. De rek zit er nog in."

Zaterdag 1 mei is door SBS 6 omgedoopt tot Jolinginnedag. De zanger viert naast zijn verjaardag ook zijn 25e jubileum.