AMSTERDAM - Het programma Hart in Aktie van Wendy van Dijk heeft vrijdagavond de Gouden TeleVizier-Ring 2003 gewonnen. De langstbestaande televisieprijs in Nederland kende drie genomineerden: Hart in Aktie (SBS6), Idols (RTL4) en Life & Cooking (RTL4).

De publieksprijs werd vrijdag voor de 38e uitgereikt tijdens een gala dat door de AVRO als organiserende omroep werd uitgezonden. Nog tot in de rechtstreekse show konden mensen stemmen. Het gala kwam vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Wendy en Jack

Wendy van Dijk werd gekozen tot beste tv-vrouw van het jaar. In deze categorie waren verder Irene Moors en Anita Witzier genomineerd. Bij de tv-mannen ging de strijd tussen Carlo Boszhard, Jochem van Gelder en Jack Spijkerman. Uiteindelijk trok Jack Spijkerman aan het langste eind.

Bij de jeugdprogramma's ging de competitie tussen de Fox Kids Top 20, Het Klokhuis en het Jeugdjournaal. Hier ging Fox Kids Top er met de prijs, de Gouden Stuiver, vandoor. Jack Spijkerman reikte de Gouden TeleVizier-Ring uit.Hij won het kleinood vorig jaar met zijn programma Kopspijkers. Angela Groothuizen presenteerde het gala.

Carlo Boszhard en Irene Moors

Grote verliezer was het tv-duo Carlo Boszhard en Irene Moors. Zij maakten kans op drie prijzen maar wonnen er geen. Geroutineerd ringwinnaar Spijkerman maakte daar nog een grapje over. "Het blijft leuk. Het is echt heel leuk om deze prijs te krijgen Carlo."

Grote winnaar was Wendy van Dijk die zowel won met het beste programma als in de categorie beste tv-vrouw. Met een snik in haar stem zei ze dat na regen zonneschijn komt, daarmee refererend aan relatieproblemen met zanger Xander de Buisonjé. Toen ze uiteindelijk ook de Gouden Ring won, kwam ze gillend het podium op en door haar gejuich liet ze de ring meteen op de grond vallen.