AMSTERDAM – Presentatrice Sophie Hilbrand is zeven maanden geleden moeder geworden van haar dochter Robin, maar dat gaat nog niet heel soepel.

“Ik heb altijd gedacht dat het moederschap me heel natuurlijk af zou gaan”, aldus de BNN-presentatrice tegenover het tijdschrift Grazia, die een relatie heeft met acteur Waldemar Torenstra.

“Maar ik heb gemerkt dat we de hele tijd met elkaar in overleg zijn over Robin."

Verantwoordelijkheid

De 34-jarige Hilbrand ervaart het moederschap als een enorme verantwoordelijkheid. “Ik ervaar dat niet als zwaar, maar soms is het wel gedoe."

"Omdat je gewend bent je eigen mening te hebben en de dingen op een bepaalde manier te doen. Met Robin kom je elkaar ineens de hele tijd tegen, omdat je niet weet hoe je het 't beste kunt aanpakken.”

Missen

Ook moet de presentatrice nog wennen aan haar rol als werkende moeder. “Vroeger dacht ik na het werk altijd: wat gaan we nu doen? Tegenwoordig is het gewoon: naar huis, naar huis, naar huis."

"Als ik Robin een hele dag niet heb gezien denk ik alleen maar: red ik het nog voordat ze gaat slapen? Ik mis haar dan gewoon ontzettend.”