AMSTERDAM - Martijn Krabbé heeft volgens zijn vrouw Amanda een vrij kort lontje. In Miljonair vertelt de echtgenote van de tv-presentator dat het er soms heftig aan toe gaat in huis. "Er zijn vast mensen die nooit ruzie maken, maar wij staan altijd op scherp."

Amanda geeft toe dat zij zelf behoorlijk explosief aangelegd is, en dus gebeurt het regelmatig dat er in huize Krabbé wordt geschreeuwd en met deuren wordt geslagen.

"Ik ben van het schreeuwen, hij is meer van de deuren - vroeger van de telefoons", bekent Amanda in het tijdschrift. "Het irriteert Martijn als ik een mes met pindakaas op het aanrecht laat liggen en ik haat het als hij de wc-bril omhoog laat staan.”

Emotioneel

Amanda vertelt verder dat haar man liever nooit interviews geeft. "Hij is er gewoon niet goed in. Is veel te eerlijk en veel te emotioneel. Maar je moet nu eenmaal je gezicht wel eens laten zien.”

In januari onstond er nog commotie om een interview dat Martijn gaf in Linda. Zo vertelde de presentator bijzonder openhartig over de manier waarop programma's bij RTL tot stand komen en hoe woedend hem dat maakt.

"Ik voel me al vrij lang een krakende tweedehands auto", aldus Martijn destijds. "Een tv-presentator of quizmaster is tegenwoordig gelijk aan een tweedehands autoverkoper. Van de magie van tv is niets meer over."

Gek

Amanda laat nu weten veel reacties te hebben gehad op het beruchte interview.

“Terwijl hij op de piste stond, werd ik gebeld. Of ik de Linda al had gelezen. Of Martijn helemaal gek was geworden. Ik gelijk naar de Albert Heijn om het blad te kopen. Stond daar in grote zwarte letters dat hij zijn vrouw nog niet zo snel voor de hypotheek zou zien opdraaien. Dat hij degene was die de bordjes thuis hoog moest houden. Ik ontplofte ter plekke. Alsof ik hier de hele dag niets zit te doen. Alsof Martijn, de geweldige, de ideale schoonzoon, thuis ook nog eens alles regelt.”

De Miljonair met het interview met Amanda ligt vanaf woensdag in de winkels.