AMSTERDAM - Rapper DMX heeft vanuit de gevangenis een bedrijf aangeklaagd, waardoor hij al jaren zegt te worden afgezet. hij zou het bedrijf hebben ingehuurd om de royalty's over zijn muziek in te zamelen.

De rapper heeft de laatste tijd zoveel in de gevangenis gezeten dat hij het misbruik van zijn rechten pas onlangs doorkreeg.

Volgens DMX, die eigenlijk Earl Simmons heet, heeft het bedrijf ook platenlabels toestemming gegeven zijn werk opnieuw te gebruiken, zonder hem daarover te informeren.

Drugstest

De 39-jarige rapper zit momenteel vast omdat hij niet aanwezig was bij een verplichte drugstest. Vorig jaar zat DMX drie maanden in de gevangenis wegens diefstal, drugsbezit en wreedheid tegen dieren.

In 2007 vond de politie drie dode honden, pistolen, munitie en drugs in zijn huis.

Veiligheidsgordel

Eerder werd DMX opgepakt voor het willen kopen van cocaïne en marihuana. In 2006 werd hij in London gearresteerd omdat hij in het vliegtuig zijn veiligheidsgordel niet om wilde doen en het personeel beledigde.

Twee jaar eerder werd hij berecht wegens het zich voordoen van een undercover FBI-agent, waarna hij zijn auto dwars door een beveiligingspoort van de luchthaven van New York ramde.

DMX is bekend van nummers als 'Get At Me Dog' en 'Party Up' uit de jaren negentig. Ook speelde hij een rol in de film 'Romeo Must Die'.