AMSTERDAM - John Mayer heeft het helemaal gehad met Twitter. De zanger zegt misschien te willen stoppen met de microweblog.

"De laatste paar weken speel ik elke nacht met de gedachte om mijn Twitteraccount op te heffen", zei de zanger onlangs tijdens een vragenuurtje bij een expo voor liedjesschrijvers.

"Ik denk dat het wel afgelopen is met Twitter. Ik denk dat het als communicatiemiddel over is", schrijft de website van entertainmentzender E!

Prikbord

Mayer ziet het medium liever als een soort prikbord waar links naar interessantere dingen geplaatst kunnen worden.

"Je zou eens moeten weten hoe vaak ik mensen spreek die iets geschreven hebben en zich dan druk maken over het feit dat ze zoveel 'haters' hebben", zegt de 32-jarige zanger over negatieve reacties van anderen.

Haten

"Waarom zou ik mensen meer redenen geven om mij te haten? Ik zou die tijd net zo goed kunnen besteden met een broodje smeren of een modelschip bouwen. Mijn uitdaging voor de toekomst is om die obsessieve behoefte aan bevestiging te negeren."

De laatste tweet van Mayer is van vorige week. Hierin citeert hij acteur Jim Carrey, die met tientallen tweets per dag zichzelf lijkt te zijn verloren in het medium.

"In een wereld waarin verstandig zijn meestal onecht zijn betekent, word ik graag voor gek versleten."