AMSTERDAM - Nationaal sekssymbool Katja Schuurman heeft wereldwijd voor opschudding gezorgd. Het nieuws van vorige week dat gangster-rapper 50 Cent met haar wil daten is van de Verenigde Staten tot in Polen en Denemarken aan toe opgepikt en draait uit op een rel.

De openlijke flirt van Schuurman en 50 Cent begon toen de rapper in een interview met jongerenblad Break Out! maar liefst vier keer zijn bewondering voor de Bunnikse actrice uitsprak en aanstuurde op een romantisch samenzijn. Katja kaatste de bal terug door te melden 'graag met hem te willen gaan eten'.

In de Verenigde Staten hebben die opmerkingen commotie veroorzaakt, aangezien Kill Bill-actrice Vivica A. Fox in de veronderstelling is dat zij een exclusieve relatie met 50 Cent heeft. Volgens persbureau WENN, dat Schuurman steeds omschrijft als 'sexy star' en 'stunning brunette', is Fox 'geïrriteerd' over de gretige reactie van Schuurman. De Daily Mirror meldt dat de als jaloers bekendstaande actrice onlangs op een Londens vliegveld in huilen uitbarstte en riep: "Where is 50? Where is 50? He better not be with any bitches!"

In 1997 behaalde Katja Schuurman een Top 10-notering met de hit 'Wereldmeid'. De songtekst 'Ik was provinciaal/Hij is geniaal/Hij trok bij me in/Dat was het begin/En hij nam me mee/Naar Parijs en L.A.' lijkt zes jaar later dan eindelijk uit te komen. Maar of ze daar blij mee moet zijn is de vraag...