AMSTERDAM - Oprah Winfrey heeft in de jaren zeventig en tachtig een affaire gehad met radio-dj Tim Watts. Dit schrijft Kitty Kelley in haar nieuwe biografie over de talkshowkoningin. Winfrey was altijd open over de affaire, maar wilde nooit de naam van de man onthullen.

De presentatrice zou vijftigduizend dollar (37 duizend euro) hebben betaald om hun affaire stil te houden. Dit valt te lezen op Radar Online.

De affaire zou vijf jaar hebben geduurd, terwijl Watts een vrouw en een zoontje heeft. In 1989 zou Watts Winfrey gebeld hebben omdat hij benaderd was door een journalist.

Getrouwd

Als reactie stuurde ze hem vijftig duizend dollar toe om de affaire stil te houden. Winfrey zou niet de enige vrouw zijn waarmee Watts een affaire had. "Het maakte Oprah niet uit dat hij getrouwd was. Maar toen ze ontdekte dat hij ook een affaire had met een knap blond meisje, was ze geheel van streek."

Veel media zijn nog kritisch tegenover het boek omdat Kelley geen toestemming heeft gehad van Winfrey. Toch lijkt het een succes te worden omdat Winfrey doorgaans maar weinig naar buiten brengt over haar privéleven.

Zo zou ze volgens geruchten zelfs haar werknemers een verklaring laten ondertekenen waarbij ze zweren nooit iets over hun baas naar buiten te brengen. En wanneer ze dan toch over haar praten, moeten ze aan haar refereren als 'Mary'.