AMSTERDAM - Steven Seagal wordt voor de rechter gesleept wegens vrouwenhandel en aanranding. De 58-jarige acteur zou er een aantal vrouwen op na houden om aan zijn seksuele gerief te komen.

De gespierde acteur is aangeklaagd door een 23-jarige vrouw die solliciteerde naar een positie als assistent van Seagal, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Het voormalige model zegt dat ze de baan kreeg, maar toen ze op het werk verscheen zou zijn gebleken dat Seagal andere dingen van haar verwachtte.

"Meneer Seagal had twee jonge Russische 'assistentes' in zijn staf, die hij 24 uur per dag tot zijn beschikking had", staat in de aanklacht te lezen.

Sex toy

Een van de twee vrouwen zou ontslag hebben genomen, en volgens de vrouw was het de bedoeling dat zij deze taak zou overnemen. De eerste nacht dat ze aan het werk ging, zou ze al als 'sex toy' zijn behandeld.

De vrouw zegt dat de acteur zijn handen onder haar rokje stopte en haar borsten betastte. Ze zou erover hebben geklaagd, maar daar werd volgens haar niets mee gedaan.

Drugs

De volgende dag zou Seagal hetzelfde hebben gedaan, en haar daarnaast ook nog hebben gedwongen drugs tot zich te nemen. De acteur zou zich daarna nog meerdere keren hebben geprobeerd zich aan haar te vergrijpen.

"Mijn vrouw zou het niet erg vinden als ik een seksuele relatie met jou zou hebben", zou de spierbundel hebben gezegd. De vrouw wil nu meer dan een miljoen dollar van hem zien. Steven Seagal heeft nog geen reactie gegeven.