AMSTERDAM - Shakira is zondag op Haïti gearriveerd om de overlevenden van de aardbeving te bezoeken. De zangeres van Colombiaanse afkomst bekijkt de tentenkampen op een gebied zo groot als een golfbaan.

Op die plek wonen ongeveer vijftigduizend overlevenden. De 33-jarige zoekt naar eigen zeggen naar een geschikte plaats om een basisschool te bouwen.

In het rampgebied sprak Shakira met acteur Sean Penn. Hij riep een stichting in het leven om de overlevenden van de aardbeving te helpen.

De 49-jarige Penn kreeg bij de oprichting hulp van elf dokters en een Amerikaanse zakenvrouw. Hij voerde op het eiland besprekingen met hulpdiensten en ziekenhuizen om te zien waar hulp het hardst nodig is.

Kinderen

Shakira is betrokken bij het lot van kansarme kinderen. Zij richtte in 1997 de Barefoot Foundation op, naar haar gelijknamige album dat twee jaar eerder in de winkels lag.

Het doel van de stichting is Colombiaanse kinderen een kans geven op een goede opleiding. Sinds 2003 heeft de stichting zes scholen gebouwd.

Shakira in Haïti