AMSTERDAM - Paul de Leeuw laat geen wilde dieren meer toe op zijn podium. In de show 'De Leeuw op Zondag' trad onlangs nog een olifant op en ook een tijger was 'te gast'.

"We zullen het niet meer doen. Het kan niet, het kan echt niet", zei de 48-jarige presentator zondag in zijn televisieprogramma.

De directeur van de campagne Wilde Dieren de Tent Uit was te gast in het programma en wees Paul de Leeuw op het vaak dieronvriendelijke gedrag van dierentemmers.

Ze vertelde onder andere dat olifanten trucjes wordt aangeleerd met behulp van een zogenaamde olifantenhaak. Dit stuk ijzer wordt in de huid van de olifant aangebracht en als het dier niet luistert, geeft de dompteur een flinke ruk.

Gerard Joling

Ook Gerard Joling ligt onder vuur. In zijn videoclip 'Ik Leef Mijn Droom' is een rol weggelegd voor een heuse tijger. Deze tijger was ook te zien in het programma van Paul de Leeuw.

Wilde Dieren de Tent Uit heeft een e-mailactie gestart en binnenkort worden vijfduizend protestbrieven overhandigd aan de zanger.