AMSTERDAM - Carice van Houten speelt met de gedachte naar Los Angeles te verhuizen. "Het is een kwestie van nu of nooit", vertelt ze in AD.

Haar Amerikaanse agent laat weten het in elk geval 'prettig' te vinden als ze naar Hollywood verhuist.

"Het kan andere en grotere rollen opleveren dan ik tot nu toe in Amerikaanse films heb gespeeld", zegt de 33-jarige Van Houten .

Van een definitieve verhuizing in de VS lijkt geen sprake. Van Houten denkt er over om zich enkele maanden in Amerika te gaan vestigen. "Meestal zit ik daar drie weken en dat is te kort", aldus de actrice. 

Ze speelt de hoofdrol in twee nieuwe Nederlandse films. In 'Black Butterflies' speelt ze een Zuid-Afrikaanse dichteres die zelfmoord pleegt na afwijzing van haar racistische vader. In 'De Gelukkige Huisvrouw' is ze een jonge moeder die te maken krijgt met een postnatale depressie.

Miskraam

De actrice is de laatste tijd veel te zien in Nederlands producten. Zo speelde ze onlangs een vrouw met ongeneeslijke kanker in 'Komt een Vrouw Bij de Dokter' en een echtgenote die een miskraam krijgt op de bank bij haar psychiater in de televisieserie 'In Therapie'.

"Vakantie is een woord dat al heel lang niet meer in mijn vocabulaire voorkomt,' aldus de actrice.

'De Gelukkige Huisvrouw' gaat donderdag in première.