AMSTERDAM - Charlie Sheen stopt mogelijk met de populaire sitcom 'Two And A Half Men'. De laatste aflevering van het zevende seizoen werd vrijdag opgenomen.

De acteur deed diezelfde avond een verklaring de deur uit. "Als dit het einde betekent van mij als Charlie Harper, so be it. Een nieuwe reis is begonnen."

Eerder waren er geruchten dat Sheen enkel zei te willen stoppen zodat hij bij een contractverlenging meer geld zou krijgen. De acteur verdient nu volgens de BBC 825 duizend dollar, iets meer dan 600 duizend euro, per aflevering.

Voorwaarden

Verschillende Amerikaanse media schreven dat Sheen een miljoen dollar per aflevering zou willen ontvangen. "Alle bedragen die in de media genoemd worden zijn onjuist", verklaarde Sheen.

"Al aan het begin van dit seizoen heb ik mijn voorwaarden aan CBS laten weten."

"Ik neem de ervaring van 161 afleveringen mee, vol met geweldige herinneringen, ervaringen, vriendschappen en dankbaarheid", zegt Sheen. Hiermee lijkt het dus toch tot een einde te zijn gekomen voor de best bekeken sitcom op de Amerikaanse televisie.

Rechtszaak

Sheen is momenteel verwikkeld in een rechtszaak. De acteur zou zijn vrouw bedreigd hebben met een mes. Sheen ontkent en ook zijn vrouw zegt de aanklacht te willen laten vervallen. Eind februari liet de acteur zich bij wijze van voorzorgsmaatregel opnemen in een afkickkliniek.

Sindsdien gaat hij elke dag na de opnames terug naar de kliniek. Op21 juli staat Charlie Sheen weer voor de rechter.