AMSTERDAM - Tiger Woods is tijdens zijn rentree op de golfbaan lastiggevallen door twee vliegtuigen. De vliegtuigjes sleurden een tekst die refereerde aan zijn seksuele escapades achter zich aan.

De vliegtuigen werden donderdag bij het Masters-toernooi op de banen van Augusta National gesignaleerd. Achter het eerste vliegtuig was te lezen

"Bedoelde je bootyism?", een toespeling op Woods geloof, het boeddhisme en de vele zogenaamde 'bootie calls' die hij gemaakt zou hebben.

De tweede tekst luidde: "Sexverslaafd? Ja hoor. Ok. Tuurlijk. Ik ook." De vliegtuigjes zijn inmiddels uit de lucht gehaald door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Inspectie

De vliegtuigen moesten na een inspectie aan de grond blijven omdat ze een aantal technische reparaties moeten ondergaan. Volgens de eigenaar van de vliegtuigjes is er alleen een probleem met een van de veiligheidsgordels.

De Amerikaanse entertainmentsite TMZ zegt te hebben achterhaald wat de tekst was die vrijdag de lucht in had moeten gaan.

"Jij wist het wel, Stevie… Jij wist het", zou op het doek gestaan hebben. Die tekst refereert aan Woods trouwe caddie Steve Williams, die altijd heeft volgehouden niets af te weten van Tigers affaires. Wie de vliegtuigjes heeft ingehuurd wil de eigenaar niet zeggen.