Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week de vuilstort van dochter Des Bouvrie, Sylvies coming out, geen prinsessendefilé, Schoemachers pechkind en dat Connie met stofjes klust. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Niet wetende dat Yolanthe en Wesley deze week al ‘stiekem’ trouwden in Amsterdam, stort Story zich nogmaals op hun bruiloft. Een weddingplanner mag ons voorrekenen wat het gaat kosten. Het Italiaanse kasteel kost alleen al 225.000 Euro, eten en vliegtickets voor de gasten een ton. Het ‘ja’ van Yo zal Wesley zo’n vier ton gaan kosten.

In Volendam vinden ze het allemaal maar verspilling. De nuchtere dorpelingen verwachten dat ‘hun’ Jan Smit het veel rustiger aan zal doen met Liza. "De feestzaal hier in het dorp is toch veel leuker?", vindt een inwoner.

Story moet dan ook concluderen dat het goed is dat Jan en Yolanthe uit elkaar zijn gegaan. "Glamour en typische Hollandse nuchterheid gaan nu eenmaal slecht samen", is de les die ze ons willen leren.

Puinhok

Af en toe duikt de dochter van Jan des Bouvrie op. Deze Nicole is een pechvogel; ze gaat steeds failliet en wordt dan uit haar woning gezet. Hoewel ze al 44 is en drie dochters heeft, moest haar moeder ook nu weer bijspringen.

Die kocht een huis voor haar. In Story mogen we binnenkijken bij de dochter van de beroemde binnenhuisarchitect. Ze vertelt trots dat ze elke week langs het grofvuil rijdt, op zoek naar leuke spullen.

Maar blijkbaar neemt ze álles mee wat ze ziet, want binnen is het een bende. Elke meter is volgepakt met rotzooi: honderd schilderijtjes, kussens, lampjes, verschillende stoelen en stapels boeken. Het lijkt wel een zwervershol.

En dan beweert deze Nicole ook nog dat ze huizen van andere mensen mag inrichten in deze stijl. Vader Jan vindt het ook een puinhoop, maar heeft de hoop op een opgeruimd interieur opgegeven. Op de bontgekleurde bank en met zijn voeten op een lelijk kleedje, rookt hij berustend zijn sigaartje, mijmerend over witte meubels in een strak interieur.

Arm kind

Kort geleden poseerde ‘Dokter facelift’ Robert Schoemacher met zijn buitenechtelijke dochter. Het was tijd voor openheid, de ex-minnares en dochter mochten gezien worden. Helaas is er nu al dikke ruzie ontstaan tussen de vrouw van Schoemacher en de minnares.

Die wilde meer geld en dreigde anders een onthullend boek te schrijven.’t Kind schreef een zielige brief, die – natuurlijk!- naar de roddelbladen werd doorgespeeld. Wie hem leest, ziet echter meteen dat hij niet van de 8-jarige dochter afkomstig is. In groep 4 of 5 schrijven kinderen echt nog niet foutloos in zulke mooie zinnen.

Blijkbaar heeft haar moeder zitten dicteren, in de hoop op wat goodwill. Maar Schoemachers vrouw is bikkelhard: de dochter mag blijven komen, met moeder wil ze niks te maken hebben. Die arme dochter is de dupe van deze vuile oorlog.

Korte coupe

Sylvie van der Vaart beleefde vorige week haar ‘coming out’. Zonder langharige pruik begaf ze zich op straat. Een hele stap voor de ijdele voetbalvrouw. Maar Sylvie zou Sylvie niet zijn als ze niet ook nu weer gestyled voor de camera’s verscheen.

In Privé vertelt ze dat man Rafael en zoontje Damian haar coupe hadden bedacht. Heel leuk, maar Sylvie ging toch naar de kapper. Er moest een kleurtje in, ze wilde het blonder. Vandaar dat ze nu met een wild kuifje in een soort rossig-blonde tint op shop-expeditie naar Parijs vertrok.

Er moesten jurken voor de voetbalhuwelijken van John Heitinga en Wesley Sneijder worden ingeslagen. Toch bekent ze dat ze haar haar weer laat groeien, want kort houden, nee, dat doet ze toch maar niet.

Geen defilé

Amalia, Alexia en Ariane blijven dit jaar met Koninginnedag lekker thuis. Ze zullen niet meegaan met de Koninklijke familie naar Zeeland. Privé mort een beetje. Eigenlijk vindt het blad dat het volk recht heeft op de prinsesjes.

Wij betalen immers de beveiliging van onze belastingcenten? Maar na de aanslag vorig jaar in Apeldoorn durft de beveiliging het risico niet aan. De Oranje-meiden mogen niet mee. Privé haalt herinneringen op aan vroeger, toen de voltallige familie op het bordes een defilé afnam.

Dat waren nog eens tijden, verzucht het blad. Leuk detail is dat de beveiliging 30 jaar geleden 7 duizend gulden kostte, nu 1 miljoen euro. Privé hoopt maar dat als Willem-Alexander koning is, hij het defilé weer invoert en de bladen hun kiekjes weer kunnen schieten.

Creatieve Connie

Connie Breukhoven zat zich vlak voor haar scheiding een beetje te vervelen. Rijk en beroemd, maar toch ongelukkig. Ze besloot ‘creatief’ te gaan doen. Ze kocht ooit op een veiling een oud stoeltje en werd daar helemaal verliefd op.

Prompt liet ze er nóg 150 van maken. De stof voor de bekleding knipte ze van haar oude galajurken af. Ook ging ze op reis op stofjes-jacht. Uit Afrika een zebra-vel, uit Dubai een bruidssluier, voor een vriendin een met Hermès-shawls bekleed stoeltje en een stout exemplaar van zwart leer met rijzweepje.

Heerlijk, had ze weer wat te doen. Nu de collectie klaar is, heeft ze zich in de afgeknipte korte galajurkjes op de bijpassende stoeltjes laten fotograferen. Ook dat was weer bezigheidstherapie voor de diva.

Wie wil, kan een stoeltje kopen (tussen de 700 en 3000 Euro) en helpt zo een goed doel. Dat is niet Connie zelf (‘Ik heb al een goed leven’), maar een donatie aan Amber Alert, het politie-SMS systeem.