AMSTERDAM - Sieneke wacht op aanwijzingen van de organisatie van het Eurovisie Songfestival. "Ik heb elke dag besprekingen over de act die we gaan neerzetten, maar we moeten wachten op de regie in Oslo. Zij moeten de grenzen van het mogelijke aangeven."

De act zou steeds meer vorm krijgen. Na elke bespreking wordt duidelijker hoe act, kleding en decor eruit gaan zien.

"We willen nog steeds heel graag een draaiorgel op het podium zetten, maar het wachten is op de informatie uit Oslo. Tot die tijd kunnen we niet heel veel doen", zegt de 18-jarige zangeres.

Klooster

Sieneke moet nog een hoop voorbereidingen treffen voor haar optreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Ze wil onder andere vijftien dagen doorbrengen in een voormalig klooster, om haar Engels te verbeteren.

"Ik spreek alleen schoolengels en dat is niet genoeg. Ik krijg vijftien dagen lang van 's morgens acht tot 's avonds negen les van buitenlandse docenten."

Familie

Gelukkig kan de zangeres rekenen op steun van haar familie. Ook haar beschermvrouw Marianne Weber spreekt ze nog elke dag. "Marianne vergeet af en toe dat ze zelf ook nog moet werken. Het is heel erg fijn dat wij elkaars vertrouwen hebben."