AMSTERDAM - Waldemar Torenstra beweert dat monogamie niet aan hem besteed is. “Maar ik doe er wel heel hard mijn best voor”, aldus de kersverse vader in Flair deze week.

De acteur laat in het interview weten dolgelukkig te zijn met zijn vriendin, BNN-presentatrice Sophie Hilbrand. Hij hoopt nog zeker veertig jaar samen te blijven met haar. Maar een slippertje sluit de acteur niet uit.

Genieten

“In veertig jaar tijd heb je heus wel een keertje gezoend met een ander. Of een verliefdheidje gehad. Het is helemaal niet erg als het je een paar keer overkomt. Het betekent dat je mens bent en van genieten houdt.”

“Ik blijf mijn uiterste best doen monogaam te blijven, maar het is reëler te zeggen dat mensen toch wel voor de bijl gaan.”

Maar voorlopig moet Torenstra daar niet aan denken. “Op dit moment is mijn gras knetterend groen en zou ik geen ander gras willen.”

Intuïtief

Vorig jaar riep de 36-jarige acteur nog dat hij zichzelf te jong vond voor het vaderschap. "Veel beslissingen neem ik intuïtief. Zo ook met wel of geen kinderen. Je moet af en toe gewoon in het diepe springen. De juiste golf pakken, voor het avontuur gaan! Alsjeblieft, mens durf te leven. Neem risico, no pain no gain."

Waldemar Torenstra heeft de hoofdrol van De gelukkige huisvrouw in de wacht gesleept en is vanaf 15 april in de bioscoop te zien.