AMSTERDAM - De 61-jarige Patricia Paay zou graag nog eens in verwachting willen zijn. Op een baby zit de diva niet direct te wachten. "Het gaat me om dat gevoel weer zwanger te zijn. Zó heerlijk", fantaseert Paay donderdag in De Telegraaf.

"Mensen moeten mij natuurlijk niet verkeerd begrijpen. Ik hol morgen niet naar die Italiaanse dokter om het mogelijk te maken", gaat de blondine verder. "Het gaat me niet om een baby. Het gevoel weer zwanger te zijn zou een prachtig cadeau zijn."

Paay vierde woensdag haar 61e verjaardag. Voor haar 19-jarige dochter, ouders, zusje en vrienden en collega's gaf Patricia een etentje.

"Ik doe normaal nooit wat aan mijn verjaardag. Eindelijk heb ik nu een reden om het te vieren." Met het dinertje wilde Paay iedereen bedanken voor de steun die ze kreeg tijdens de scheiding van Adam Curry.

Bos bloemen

Haar ex is de 61-jarige niet vergeten. "Hij belde om me te feliciteren en liet een grote bos bloemen bezorgen."

In mei werd duidelijk dat Curry wilde scheiden van Paay. Hij was stapelverliefd geworden op de 39-jarige Micky Hoogendijk. Patricia is inmiddels gelukkig met de 33 jaar jongere miljonair Nicky van Dam. Hij verraste de diva woensdag met een puppy.

Genieten

Ondanks de zware tijd zegt Patricia meer dan ooit van het leven te genieten. "Het enige enge aan ouder worden is dat je niet weet hoeveel tijd je nog hebt om alles te doen wat je nog wil doen. Ik geniet veel meer van het leven dan vroeger, juist omdat je niet weet wanneer het afgelopen is."

Records

In december ging Paay uit de kleren voor Playboy. De diva is daarmee 's werelds oudste Playmate. De verkoopcijfers braken alle records en leverden Paay een notering in het Guinness Book of Records op.

"Ik voel me heerlijk met de manier waarop ik nu leef. Ik ga dwars tegen alle regels in, maar waar is dat boekje met die regels eigenlijk? Dit is mijn boekje, met de titel: geniet!", zegt ze in De Telegraaf.