CROMVOIRT - Voor de opnamen van een nieuw programma heeft 'Terror Jaap' (winnaar van tv-programma De Gouden Kooi in 2008) woensdagochtend een kleine hoeveelheid gier geloosd bij de woning van showbizzjournalist Albert Verlinde in Cromvoirt.

Woordvoerders van de Brabantse politie en de gemeente Vught hebben dat gemeld.

Agenten en milieuambtenaren zijn ter plaatste geweest. Volgens de gemeente waren Terror Jaap, een productieleider en een cameraploeg bij de woning.

Jensen

Ze hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat ze zijn uitgedaagd en in opdracht van televisiepresentator Robert Jensen hebben gehandeld. Het was niet de afspraak dat ook echt gier geloosd zou worden. Wie de mestkraan heeft opengedraaid en of dat met opzet is gebeurd, is niet precies duidelijk.

Met tuinslangen is de mest weggespoten. Vermoedelijk is de mest in het riool bij het schone regenwater gekomen. De gemeente onderzoekt of er schade is en wil alle kosten die zijn gemaakt en nog worden gemaakt op de daders verhalen, kondigde de woordvoerder aan.

Ontbijtje

Verlinde en zijn partner Onno Hoes waren niet thuis toen het gebeurde. Hoes vertelde woensdag desgevraagd dat Jaap vroeg in de ochtend aan de deur stond met een ontbijtje omdat hij iets met Verlinde wilde uitpraten.

Verlinde had daar geen behoefte aan. Wat er is gebeurd nadat zij thuis waren vertrokken, was Hoes nog niet bekend.