AMSTERDAM - Filemon Wesselink wordt door collega's beschreven als een 'halve autist'. En dat klopt ook wel, beaamt de 31-jarige presentator deze week in Revu. "Ik heb autistische trekjes. Ik heb een hekel aan heel drukke ruimtes."

Ook kan Wesselink er niet tegen als mensen gaan roepen en schreeuwen. "En ik vind het niet fijn om door vreemden aangeraakt te worden. Ik wil altijd met dezelfde mensen werken."

In het tijdschrift vertelt de BNN-presentator dat hij ook behoorlijk kan doordraven in een onderwerp. "Dan wil ik er alles over lezen en uitzoeken. In wielrennen kan ik best ver gaan. Dan kijk ik 's nachts nog naar de Ronde van Oman op internet, een koers die er helemaal niet toe doet."

Over emoties praten doet Wesselink ook niet graag, omdat hij zich daardoor snel ongemakkelijk voelt.

"Over enthousiasme en vrolijkheid kan ik zo praten. Maar als jij nu vertelt dat je in je jeugd bent geslagen door je moeder... Ik vind het al eng om dit te zeggen."

Wesselink werkt momenteel aan de opbouw van een politieke jongerenpartij. Eerder dit jaar werd hij voor het eerst vader. De Revu met het interview met Wesselink ligt vanaf woensdag in de winkel.