AMSTERDAM - Nicollette Sheridan is helemaal niet geslagen op de set van 'Desperate Housewives'. Dat beweren althans een aantal medewerkers van de populaire tv-serie.

"Zoiets zou zeker besproken worden", zegt een productiemedewerker tegen entertainmentwebsite TMZ. "Ik heb er niets over gehoord."

Sheridan sleept 'Desperate Housewives'-bedenker en -producent Marc Cherry en zender ABC voor de rechter. De 46-jarige blondine eist een schadevergoeding van twintig miljoen dollar.

Sheridan beweert dat ze op de tv-set in haar gezicht is geslagen toen ze commentaar had op het script. Volgens de actrice creëert Cherry een 'vijandige sfeer' op de set.

Onzin

Medewerkers van de vrouwenserie doen Sheridans verhaal af als onzin. "Marc is een goede vent, hij is erg professioneel", vertelt een oud-collega van Sheridan.

In een toelichting op haar schadeclaim noemt de actrice zich een 'voorbeeldige werknemer'. Nicollette zegt dat ze zich gedwongen voelde naar de rechter te stappen. "Soms kun je alleen een veilige en normale werkomgeving creëren door voor je rechten op te komen."

Claim

Zender ABC, die 'Desperate Housewives' uitzendt in de Verenigde Staten, heeft de claim van Sheridan nog niet gezien. Toch reageert de familiezender. "Vorig jaar hebben we soortgelijke verhalen van Nicollette onderzocht. Die bleken ongegrond te zijn."