AMSTERDAM - Frans Bauer is zeer betrokken bij de opvoeding van zijn vier zoons. Hij brengt iedere vrije minuut thuis door met zijn vrouw en kinderen. Zijn gezin is heilig voor hem.

"Het gaat erom dat je er voor je kinderen bent. Dat je met ze speelt, praat, discussieert en meegaat als ze sporten", zegt de volkszanger in een bijlage van de Telegraaf.

De 36-jarige zanger is apetrots op zijn kroost. Hij vertelt dat de tien maanden oude Lucas zijn eerste stapjes begint te zetten.

Bijzonder

Bauer vindt het erg bijzonder dat hij in staat is van al zijn kinderen evenveel te houden. "Al laten ze nog zo'n vieze scheet, dan nog is die scheet bijzonder. Dat klinkt misschien gek, maar het is wel zo."

Over het inhuren van een nanny hoeft de zanger geen seconde na te denken. "Mariska en ik hebben heel bewust de keuze gemaakt voor kinderen, dus die voeden we zelf op."

Hij vindt dat toekomstige ouders hun leven in moeten richten op hun kindje. "Jonge kinderen hebben alle aandacht nodig."

De eretitel 'Pappa van het Jaar' werd vorig jaar toegekend aan Bauer. Hij zou zijn titel in 2010 graag doorgeven aan Guus Meeuwis of Wolter Kroes. "Dat vind ik supervaders. Ondanks hun drukke schema maken ze altijd tijd vrij voor hun gezin."