AMSTERDAM - Noortje Herlaar trekt wijze lessen uit haar rol als Mary Poppins. Ondanks dat het dagelijks leven niet te vergelijken is met 'de magie van het theater', blijft ze dankzij het thema in de musical met beide benen op de grond.

"Wat er ook gebeurt in je werk, laat dat nooit ten koste gaan van je thuissituatie", zegt de actrice en zangeres in een interview met AD.

Het sociale leven van de 24-jarige musicalster is flink veranderd sinds zij de finale won van het televisieprogramma 'Op Zoek Naar Mary Poppins'.

"Ik zie mijn vriend nauwelijks. Met mijn ouders communiceer ik voornamelijk via Twitter." Noortje noemt dat 'opmerkelijk', want ze zegt het prettiger te vinden om iemand in de ogen te kijken dan via de digitale weg te communiceren.

Actueel

'Mary Poppins' is volgens Noortje erg actueel. "Ze is gouvernante in een familie waar de vader alleen maar oog heeft voor zijn carrière en de gezinsverbanden uit het oog verliest." De musicalster beweert dat in onze tijd mensen meer en meer van elkaar vervreemden.

Voorstellingen

De voorbereidingen voor de musical zijn in volle gang en na de aftrap speelt Noortje acht voorstellingen per week. Ze verwacht niet dat haar drukke leven een probleem vormt voor haar relatie.

"Wij zijn aan dit leven gewend, dit is niet mijn eerste musicalrol." Op zondag 11 april vindt de première van de musical plaats in het Fortis Circustheater in Scheveningen.